Πέμπτη 25 Ιανουαρίου 2007

Εγκρίθηκαν οι εφημερίες των Νοσοκομειακών Φαρμακοποιών για το 2007

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΥΓΕΙΑΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ Ν.Π.
ΤΜΗΜΑ Β’

Ταχ. Δ/νση: Αριστοτέλους 17
Ταχ. Κώδικας: 101 87
Πληροφορίες:
Τηλέφωνο: 5224.859
Αθήνα, 16 – 1- 2007
Αριθ. Πρωτ. Υ10β/Γ.Π. 151201/06


ΑΠΟΦΑΣΗ

ΘΕΜΑ: «Ενεργείς εφημερίες Χηµικών, Βιοχηµικών, Κλινικών Χηµικών, Βιολόγων, Φαρμακοποιών, Noσoκομειακών Φαρμακοποιών, Ψυχολόγων, Φυσικών Νοσοκομείων, Ακτινοφυσικών και Κτηνιάτρων»

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ

ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

Έχοντας υπόψη:

  1. Τις διατάξεις του άρθρου 16 του Ν. 3205/03 (ΦΕΚ 297/23-12-03/Α)
  2. Τις διατάξεις του άρθρου 13 Ν. 3204/03 (ΦΕΚ 296/23-12-03/.Α')
  1. Το γεγονός ότι από την απόφαση αυτή προκαλείται δαπάνη ύψους δεκατριών εκατομμυρίων επτακοσίων είκοσι πέντε χιλιάδων ευρώ (13.725.000,00 €) για το έτος 2007 που θα αντιμετωπισθεί από τις πιστώσεις του προϋπολογισμού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, και ειδικότερα από τους ΚΑΕ 0511 και 0512 του Φορέα 210.

ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ

Εγκρίνουμε την καταβολή ενεργών εφημεριών για το χρονικό διάστηµα από 1-1­2007 έως 31-12-2007 , για περίπου χίλιους πεντακόσιους (1500) υπαλλήλους που ανήκουν στους κλάδους των Χηµικών, Βιοχημικών, Κλινικών Χηµικών, Βιολόγων,· Φαρμακοποιών - Νοσοκομειακών Φαρμακοποιών, Ψυχολόγων, Φυσικών Νοσοκομείων - ΑκτιvοφυΟ1κών και Κτηνιάτρων ως εξής

α. Νοσοκομεία Αθήνας - Πειραιά Θεσσαλονίκης

Οι Φαρμακοποιοί - Νοσοκομειακοί Φαρμακοποιοί, Χηµικοί, Βιοχημικοί, Κλινικοί Χηµικοί, Βιολόγοι, Κτηνίατροι, Φυσικοί Νοσοκομείων, Αστροφυσικοί και Ψυχολόγοι, μπορούν να πραγματοποιούν το µέγγιστο οκτώ (8) εφημερίες το μήνα, όταν οι ανάγκες το επιβάλλουν.

Κατ' εξαίρεση επιτρέπεται η πραγματοποίηση µέχρι δέκα (10) εφημερίες το µήνα σε τρεις (3) Φαρμακοποιούς, Νοσοκομειακούς Φαρμακοποιούς του Κέντρου Δηλητηριάσεων του Γ.Ν. Παίδων Αθηνών «Π. και Α. Kυριακού».

Β. Νοσοκομεία Επαρχίας

Στους Φαρμακοποιούς - Νοσοκομειακούς Φαρμακοποιούς, Χηµικούς,

Βιοχημικούς, Κλινικούς Χηµικούς, Βιολόγους, Ψυχολόγους, Κτηνιάτρους και Φυσικούς Νοσοκομείων - Ακτινοφυσικούς που υπηρετούν σε Νοσοκοµειακά Ιδρύµατα της επαρχίας επιτρέπεται η καταβολή αποζηµίωσης µέχρι δέκα (10) εφηµεριών το µέγιστο κατά µήνα.

γ. Η ενεργός εφημερία γίνεται σε 16 ½ ωρη συνεχή υπηρεσία τις εργάσιµες ηµέρες και 24ωρη Σάββατα Κυριακές και αργίες, η δε αποζηµίωση ορίζεται σύµφωνα µε τις διατάξεις του άρθρο 16 του Ν. 3205/03

δ. Εξαιρέσεις - Ειδικές Ρυθµίσεις

Σε όσα επαρχιακά νοσοκοµεία υπηρετούν ένα ή δύο άτοµα των ειδικοτήτων Χηµικών, Βιοχηµικών, Κλινικών Χηµικών και Βιολόγων κατά Τµήµα, επιτρέπεται η καταβολή αποζηµίωσης για εφηµερίες µέχρι του ύψους των ακαθάριστων αποδοχών τους.

Σε όσους Χηµικούς Βιοχηµικούς, Κλινικούς Χηµικούς και Βιολόγους συµµετέχουν σε εργαστήρια Νοσοκοµείων που λειτουργούν σε οµάδες µεταµόσχευσης οργάνων, ανεξάρτητα από το Τµήµα που ανήκουν επιτρέπεται η καταβολή αποζηµίωσης για ενεργείς εφηµερίες µέχρι τους ύψους των ακαθάριστων αποδοχών τους. Επιτρέπεται η καταβολή αποζηµίωσης µέχρι δέκα (10) εφηµερίες το µήνα σε Χηµικούς, Βιοχηµικούς, Κλινικούς Χηµικούς, Βιολόγους και Ψυχολόγους, που εργάζονται σε Τµήµατα που υπηρετούν µέχρι και τρία (3) άτοµα των παραπάνω ειδικοτήτων.

Στην περίπτωση αυτή και εφόσον ο µήνας έχει 31 ηµέρες επιτρέπεται η καταβολή αποζηµίωσης για µία (1) εφηµερία επιπλέον των δέκα (10) την οποία θα πραγματοποιεί εκ περιτροπής το υπηρετούν προσωπικό.

Οι ειδικευόµενοι Μικροβιολόγοι γιατροί, κατά το χρονικό διάστηµα της εκπαίδευσης στο Βιοχηµικό Εργαστήριο εφηµερεύουν σ' αυτό. Για όσο χρονικό διάστηµα δεν υπάρχουν ειδικευόµενοι Μικροβιολόγοι, µπορούν οι Χηµικοί Βιοχηµικοί, Κλινικοί Χηµικοί και Βιολόγοι του Τµήµατος να πραγµατοποιούν αριθµό ενεργών εφηµεριών µέχρι του ύψους των ακαθάριστων αποδοχών τους.

Σ' όσα Τµήµατα ή Μονάδες υπηρετούν πάνω από τέσσερα (4) άτοµα των ειδικοτήτων Χηµικών, Βιοχηµικών, Κλινικών - Χηµικών και Βιολόγων ο αριθµός των Ενεργών εφηµεριών που µπορούν να πραγµατοποιούν κατά τις ηµέρες Σάββατο και Κυριακή δεν µπορούν να είναι ανώτερες των τεσσάρων (4) κάθε µήνα κατ’ άτοµο.

Στους περιορισµούς των ηµερών Σαββάτων και Κυριακών δεν συµπεριλαµβάνονται οι αργίες που συµπίπτουν µε καθηµερινές ηµέρες.

Οι Ψυχολόγοι που υπηρετούν σε αποκεντρωµένους Ιατροπαιδαγωγικούς Σταθµούς, ξενώνες ή µονάδες αποκατάστασης και άλλες εξωνοσοκοµειακές µονάδες µπορούν να υπηρετούν µέρος της εφηµερίας τους ή το σύνολο της εφηµερίας τους στις µονάδες τους εφόσον αυτές παραµένουν ανοικτές εκτός του ηµερήσιου ωραρίου µε τα υπόλοπτα εφηµερεύοντα µέλη της Ιατρικής ή Ψυχιατρικής Υπηρεσίας ή µε συναδέλφους Ψυχολόγους.

Σε γενικά ή ειδικά Νοσοκοµεία ή Ψυχιατρικά Τµήµατα ή Ψυχιατρικά Νοσοκοµεία ή Ψυχολόγοι µπορούν να πραγµατοποιούν ενεργό εφηµερία κατά τις ηµέρες της γενικής εφηµερίας και κατά τις ηµέρες της µη ανοικτής εφηµερίας εξυπηρετώντας ανάγκες του Noσοκομείoυ.

ε) Γενικές Ρυθµίσεις

Οι ενεργείς εφηµερίες των Ψυχολόγων, Φαρμακοποιών - Νοσοκοµειακών, Φαρµακοποιών, Χηµικών, Βιοχηµικών, Κλινικών Χηµικών, Κτηνιάτρων, Βιολόγων και Φυσικών Νοσοκοµείων - Ακτινοφυσικών, ειναι υποχρεωτικές (άρθρο 13 του Ν. 3204/03) η δε αποζηµίωση σε καµία περίπτωση δεν µπορεί να υπερβαίνει τα όρια, που θέτει το άρθρο 104 του Συντάγµατος. Τα ανώτατα όρια πραγµατοποίησης ενεργών εφηµεριών δεν εξαντλούνται υποχρεωτικά αλλά αποτελούν το πλαίσιο µέσα στο οποίο µπορούν να κηνιθούν τα Διοικητικά Συµβούλια µετά από εισήγηση προς αυτά του Δ/ντή του Τµήµατος του Τοµεάρχη και της Επιστηµονικής Επιτροπής.

Για τους Ψυχολόγους, Φαρμακοποιούς - Νοσοκομειακούς Φαρμακοποιούς, Χηµικούς, Βιοχηµικούς Κλινικούς, Χηµικούς, Βιολόγους και Φυσικούς Νοσοκοµείων ­- Ακτινοφυσικους που υπηρετούν µε απόσπαση ή τους έχει χορηγηθεί εκπαιδευτική άδεια, η αποζηµίωση για τις ενεργείς εφηµερίες θα καταβάλλεται από το Νοσοκοµείο στο οποίο προσφέρουν υπηρεσία.

Η ενεργός εφηµερία νοείται και αποζηµιώνεται, όπως προβλέπεται από τις ισχύουσες διατάξεις µόνο για το προσωπικό που παραµένει στην θέση του όλες τις ώρες που προβλέπεται πιο πάνω.

Ο µηνιαίος πρoγραµµατισµός των ενεργών εφηµεριών θα εγκρίνεται εκ των προτέρων από τα Διοικητικά Συµβούλια των Νοσοκοµείων και θα κοινοποιείται στους ενδιαφερόµενους.

Οι πίνακες του εφηµερεύοντος προσωπικού θ’ αναρτώνται στην είσοδο των Νοσοκοµείων στο τµήµα επειγόντων περιστατικών και στο αντίστοιχο Τµήµα των Νοσοκοµειακών Ιδρυµάτων.

Η κατανοµή των ωρών κατά Νοσοκοµείο ενεργείται µε απόφαση του Υπουργού Υγείας και Πρόνοιας ανάλογα µε τις εµφανιζόµενες ανάγκες κάθε Νοσοκοµείου.

Ο αριθµός των συµµετεχόντων στις ανωτέρω εργασίες κατά Νοσοκοµείο και οι ώρες κατά εργαζόµενο καθορίζονται µε απόφαση του Διοικητικού Συµβουλίου του Νοσοκοµείου.

Η απόφαση αυτή να δηµοσιευθεί στην Εφηµερίδα της Κυβέρνησης.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Υπουργείο Οικονοµικών Γεν.Λογιστήριο του Κράτους

α) Δ/νση 20η Προϋπολογισµού

Γενική Γραµµατεία Υπουργικού Συµβουλίου

Όλα τα Νοσηλευτικά Ιδρύµατα του Ν 3329/05

Όλες ης Δ. Υ. ΠΕ της χώρας

Δ/νση Οικονοµικού-Τµήµα Α'

Δ/νση Προσωπικού Ν.Π.

Τµήµα Β' (5)

Δ/νση Εθνικού Τυπογραφείου. για τη δηµοσίευση

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ

Για την ακρίβεια

Η Γραμματέας



















Τρίτη 23 Ιανουαρίου 2007

Το αναλυτικό πρόγραμμα του Σεμιναρίου, 2-4 Φεβρουαρίου 2007, Βόλος

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΩΝ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΩΝ ΙΔΡΥΜΑΤΩΝ


Επιμορφωτικό Σεμινάριο Νοσοκομειακών Φαρμακοποιών


Οργάνωση και λειτουργία των Φαρμακευτικών τμημάτων στα Νοσοκομεία του Ε.Σ.Υ.


Φαρμακευτική Βιομηχανία: Έρευνα – Καινοτομία – Παραγωγή










ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 2 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2007

18.00 -20.00 Προσέλευση Συνέδρων, Εγγραφές - Παραλαβή Υλικού


ΣΑΒΒΑΤΟ 3 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2007

10.00 - 10.20 Έναρξη - Εισαγωγή

ΠΡΩΤΟΣ ΚΥΚΛΟΣ

Προεδρείο: Δέδε Ζωή, Μακριδάκη Δέσποινα, Βαϊόπουλος Απόστολος

10.20-10.45 "Πολιτική Φορμάκου: Υπάρχουσα κατάσταση και Πολιτικές» Κοντοζαμάνης Βασίλης, Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του Ε.Ο.Φ.

10.45-11.1 Ο "ο Εκσυγχρονισμός και η Πλήρης Μηχανογράφηση του Νασοκομειακού Φαρμακείου» Φιλιώτης Διονύσης, Πρόεδρος του Δ.Σ. του ΣΦΕΕ

11.10-11.35 "Διασφάλιση Ποιότητας και Σύγχρονες Παραγωγικές Διαδικασίες στη Φαρμακευτική Βιομηχανία» Παρετζόγλου Βασίλης, Δ/ντης Διασφάλισης Ποιότητας και Εγκρίσεων, DEMO Α.Β.Ε.Ε.

11.35-12.00 "Φαρμακευτική Παλιτική στην Ελλάδα, επόμενη μέρα» Τρύφωνας Θεόδωρος, Πρόεδρος ΠΕΦ

12.00-13.00 Σχολιασμός-Συζήτηση

13.00-17.00 Διάλειμμα - Γεύμα



ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΚΥΚΛΟΣ

Προεδρείο: Τσικαλάκη Ειρήνη, Τσιατά Αικατερίνη, Αυγερινός Νικόλαος

17.00-17.25 «Οργάνωση κοι Λεlτουργίο Νοσοκομεlοκού Φαρμακείου. Ρόλος του Νοσοκομειακού Φαρμακοποιού. Επιστημονικές Εξελίξεις και η Επίδρασή τους»
Κουφάκης Αντώνης, Προϊστάμενος Τμήματος Οργάνωσης Νοσοκομείων, Διεύθυνσης Ανάπτυξης Μονάδων Υγείας V.V.K.A.

17.25-17.50 «Λειτουργία του Νοσοκομειακού Φαρμακείου. Με το μάτι του Επιθεωρητή» Μπίτου Νατάσσα, Επιθεωρήτρια ΣΕΥΥΠ

17.50-18.15 «Κανόνες σωστής διαχείρισης. Θεσμικό πλαίσιο. Υποχρεώσεις Υπόλογου διαχειριστή» Δαβαρίας Αλέξανδρος, Οικονομολόγος Υγείας

18.15-18.40 «Το μέλλον των προμηθειών στα Δημόσια Νοσηλευτικά Ιδρύματα » Αδαμίδης Πολύκαρπος, Νομικός Σύμβουλος του Γ.Γ. του Υ.Υ.Κ.Α.

18.40-19.40 Σχολιασμός Συζήτηση

21.00 Επίσημο Δείπνο


ΚΥΡΙΑΚΗ 4 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2007

10.00 Γενική Συνέλευση ΠΕΦΝΙ ( Ενημέρωση και εξελίξεις για θέματα του κλάδου)

13.00 Γεύμα


* Κατά την διάρκεια του σεμιναρίου θα υπάρχει διαθέσιμος καφές


ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΕΝΩΣΗΣ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΩΝ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΩΝ ΙΔΡΥΜΑΤΩΝ

Πρόεδρος: Λάκκας Νίκος
Αντιπρόεδρος: Μακριδάκη Δέσποινα
Γενικός Γραμματέας: Τσικαλάκη Ειρήνη
Ταμίας: Δέδε Ζωή
Μέλη: Τσιατά Αικατερίνη
Βαϊόπουλος Απόστολος
Αυγερινός Νίκος


Για τη διοργάνωση του σεμιναρίου συνέβαλλαν:

-Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης '
-Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων

Και οι Εταιρείες:

BAXTER ,ΒIΑΝΕΞ, ΒIΟΣΕΡ, CΑΝΑ , DEMO, ELPEN, FRESENIUS, GAP, GLAXO SMIΤHKLINE, IMS, JANSEEN CILAG, PFIZER, SANOFI AVENTIS, SHERRING PLOUGH, ΦΑΡΜΑΣΕΡΒ ΛΙΛΛΥ, ΦΑΡΜΑΤΕΝ.



















Πέμπτη 18 Ιανουαρίου 2007

Επερώτηση στη Βουλή για τα Εμβόλια

























Κάντε <κλικ> στην εικόνα για να διαβάσετε το κείμενο σε μεγάλο μέγεθος!

<= Developed by tzileon

<= Επιστροφή στην αρχική σελίδα