Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2010

Υπόμνημα της ΠΕΦΝΙ προς το νέο Υπουργό ΥΥΚΑ

(Π.Ε.Φ.Ν.Ι.)
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΩΝ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΩΝ ΙΔΡΥΜΑΤΩΝ
Μιχαλακοπούλου 99, 115 27 Αθήνα Τηλ/Φαξ: 210-7753104
www।pefni।gr E-MAIL: pefni@ath।forthnet।gr


Αθήνα 15-9-2010
Αρ. πρωτ.: 257

Προς τον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης
Κ. Α. Λοβέρδο

Κύριε Υπουργέ,

Θα θέλαμε να εκφράσουμε τα συγχαρητήριά μας για την ανάληψη των καθηκόντων σας, να σας ευχηθούμε κάθε επιτυχία στο έργο σας και να ζητήσουμε τη συνεργασία σας τόσο για την ορθολογικοποίηση της νοσοκομειακής φαρμακευτικής περίθαλψης όσο και για τα χρονίζοντα προβλήματα του κλάδου μας, που και τα δύο δεν έτυχαν αντιμετώπισης επί σειρά ετών από την Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου Υγείας.

Οι κυριότεροι λόγοι που κατά τη γνώμη μας θα συμβάλουν στη μείωση της νοσοκομειακής φαρμακευτικής δαπάνης είναι οι ακόλουθοι:

1. Εγκατάσταση και εφαρμογή ενιαίου μηχανογραφικού συστήματος

2. Υποχρεωτική ηλεκτρονική συνταγογράφηση για τα Νοσηλευτικά Ιδρύματα.

3. Άμεση στελέχωση των φαρμακευτικών τμημάτων. Παρόλο που ψηφίστηκε ο νόμος για επικουρικό προσωπικό, λόγω έλλειψης κονδυλίων για το 2010 δεν έχει πραγματοποιηθεί τίποτα ακόμη.

Γνωρίζουμε πολύ καλά και παρακολουθήσαμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις προσπάθειες που καταβάλατε στο Υπουργείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων για τον έλεγχο και την περιστολή της φαρμακευτικής δαπάνης. Θεωρούμε ότι στον τομέα των νοσοκομείων το θέμα είναι ευκολότερο τεχνικά αλλά δυσκολότερο επιστημονικά και η ΠΕΦΝΙ είναι διατεθειμένη να σας βοηθήσει.

Με την ελπίδα ότι οι απόψεις μας θα τύχουν της προσοχής σας, καθώς και των συνεργατών σας, προσβλέπουμε στη συνεργασία μας, ώστε να υποστηρίξουμε με τις γνώσεις μας και με τον θεσμοθετημένο ρόλο μας τα οποιαδήποτε μέτρα συμβάλουν στην βελτίωση της φαρμακευτικής περίθαλψης και στην εξοικονόμηση δαπανών.

Πιστεύουμε ότι θα ήταν χρήσιμη μια άμεση συνάντηση με το προεδρείο της ΠΕΦΝΙ, ώστε να σας εκθέσουμε και προφορικά τις προτάσεις μας.

Με τιμή

Για το Δ. Σ. ΠΕΦΝΙ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ........................ Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ



ΕΙΡΗΝΗ ΤΣΙΚΑΛΑΚΗ MSc .............. ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΜΑΚΡΙΔΑΚΗ MSc


Κοινοποίηση:

Υφυπουργό Υ.Κ.Α κ. Μ. Τιμοσίδη
Υφυπουργό Υ.Κ.Α κ. Χ. Αηδόνη
Γεν. Γρ. Υ.Κ.Α κ. Πολύζο
Γεν. Γρ. Δ. Υγ. Υ.Κ.Α κ. Δημόπουλο

<= Developed by tzileon

<= Επιστροφή στην αρχική σελίδα