Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2010

Επιστολή της ΠΕΦΝΙ για τις εφημερίες των Φαρμακοποιών ΕΣΥ

(Π.Ε.Φ.Ν.Ι.)
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΩΝ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΩΝ ΙΔΡΥΜΑΤΩΝ
Μιχαλακοπούλου 99, 115 27 Αθήνα Τηλ/Φαξ: 210-7753104
www.pefni.gr E-MAIL: pefni@ath.forthnet.gr



Αθήνα 15-9-2010
Αρ. πρωτ.: 258

Προς : τον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης
Κ. Α. Λοβέρδο



Θέμα: ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΕΦΗΜΕΡΙΩΝ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΩΝ ΕΣΥ

1. Στα Νοσοκομεία Αθήνας – Πειραιά - Θεσσαλονίκης οι Φαρμακοποιοί ΕΣΥ λαμβάνουν μηνιαίως αποζημίωση που αντιστοιχεί σε 8 ενεργές εφημερίες

2. Στα νοσοκομεία της επαρχίας οι Φαρμακοποιοί ΕΣΥ λαμβάνουν μηνιαίως αποζημίωση που αντιστοιχεί σε 10 ενεργές εφημερίες

3. Η καταβολή της αποζημίωσης για τις εφημερίες, που πραγματοποιήθηκαν μηνιαίως, γίνεται με ξεχωριστή μισθοδοτική κατάσταση στο τελευταίο δεκαήμερο του επόμενου μήνα κατόπιν σχετικής βεβαίωσης πραγματοποίησής τους από το Διοικητή του Νοσοκομείου, η οποία εκδίδεται υποχρεωτικά μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του επόμενου μήνα. Σε περίπτωση μη πραγματοποίησης του συνόλου των ως άνω εφημεριών λόγω αδείας, απουσίας ή άλλου κωλύματος του Φαρμακοποιού ΕΣΥ το ποσό μειώνεται αναλόγως.

4. Με βάση σχετικό αίτημα του Διοικητικού Συμβουλίου του νοσοκομείου και κατόπιν εισήγησης του Επιστημονικού Συμβουλίου του, δύναται ο Διοικητής της οικείας Υγειονομικής Περιφέρειας να εγκρίνει πρόσθετες εφημερίες με σκοπό την κάλυψη αναγκών του νοσοκομείου. Η αποζημίωση των Φαρμακοποιών ΕΣΥ για τις επιπλέον εφημερίες καταβάλλονται από διαθέσιμα κονδύλια του νοσοκομείου ή και από διαθέσιμους πόρους των Υγειονομικών Περιφερειών.

5. Με κοινή απόφαση του Υπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και του Υπουργού Οικονομικών καθορίζεται η διαδικασία καταβολής της αποζημίωσης και κάθε άλλη αναγκαία λεπτομέρεια που αφορά την έγκριση και τη χορήγηση των επιπλέον εφημεριών από τα νοσοκομεία.

6. Μέριμνα των Υ.ΠΕ είναι να κατανέμονται τα κονδύλια των εφημεριών των νοσοκομειακών φαρμακοποιών αποκλειστικά για ιδία χρήση.

Με τιμή

Για το Δ. Σ. ΠΕΦΝΙ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ............................... Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


ΕΙΡΗΝΗ ΤΣΙΚΑΛΑΚΗ MSc ................ ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΜΑΚΡΙΔΑΚΗ MSc


Κοινοποίηση:
Υφυπουργό Υ.Κ.Α κ. Μ. Τιμοσίδη
Υφυπουργό Υ.Κ.Α κ. Χ. Αηδόνη
Γεν. Γρ. Υ.Κ.Α κ. Πολύζο
Γεν. Γρ. Δ. Υγ. Υ.Κ.Α κ. Δημόπουλο

<= Developed by tzileon

<= Επιστροφή στην αρχική σελίδα