Πέμπτη 5 Οκτωβρίου 2006

Συνάντηση εκπροσώπων του Δ.Σ. της ΠΕΦΝΙ Ένωσης με τον Πρόεδρο του ΕΟΦ κ. Δ. Βαγιωνά

Την Τρίτη 3/10/06 έγινε συνάντηση εκπροσώπων του Δ.Σ. της Π.Ε.Φ.Ν.Ι. με τον Πρόεδρο του ΕΟΦ κ. Δ. Βαγιωνά.

Ο πρόεδρος του ΕΟΦ με αφορμή την αποστολή του εγγράφου μας προς τον Υπουργό Υγείας με τις προτάσεις μας για την ορθολογικοποίηση της νοσοκομειακής φαρμακευτικής δαπάνης, προσκάλεσε το Δ.Σ. της ΠΕΦΝΙ προκειμένου να εξετασθεί η δυνατότητα υλοποίησης αυτών των προτάσεων.

Το Δ.Σ. της ΠΕΦΝΙ αφού ανέπτυξε το σύνολο των προτάσεων τις οποίες έχει καταθέσει προς το Υπουργείο Υγείας, πρότεινε σε πρώτη φάση την υλοποίηση των εξής προτάσεων:

* Την εισαγωγή της Νοσοκομειακής Συσκευασίας για τα φάρμακα των Νοσοκομειακών Φαρμακείων.

* Την προμήθεια φαρμάκων στα Νοσοκομεία με διαδικασίες διαγωνισμών ή καλύτερων προσφορών.

* Την εφαρμογή ενιαίου Μηχανογραφικού Συστήματος για όλα τα Νοσοκομειακά Φαρμακεία, με χρηματοδότηση από την παρακράτηση του 1% της νοσοκομειακής φαρμακευτικής δαπάνης (10 εκ. € ετησίως).

* Την κωδικοποίηση των ενδείξεων για τα φάρμακα υψηλού κόστους τα οποία χορηγούνται από τα Νοσοκομειακά Φαρμακεία, στους εξωτερικούς ασθενείς.

Επιπλέον πέραν των προτάσεων για την καλύτερη οργάνωση και τον έλεγχο της φαρμακευτικής δαπάνης ζητήσαμε από τον Πρόεδρο του ΕΟΦ να συμβάλει στην λύση των σοβαρών οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι Νοσοκομειακοί Φαρμακοποιοί, και συγκεκριμένα στη χορήγηση του επιδόματος Βιβλιοθήκης, το οποίο έχει ήδη υποσχεθεί ο Υπουργός Υγείας.

Ο κ. Βαγιωνάς αφού συμφώνησε με τις προτάσεις μας, τονίζοντας ότι αποτελούν και θέσεις του ιδίου προσωπικά, δεσμεύθηκε ότι ως Πρόεδρος του ΕΟΦ θα συνεργαστεί μαζί μας με σκοπό τη θετική έκβαση αυτών.

Παράλληλα συμφωνήσαμε για άμεση δημιουργία επιτροπής- αποτελούμενης από εκπροσώπους της ΠΕΦΝΙ, του ΕΟΦ, του ΣΦΕΕ & της ΠΕΦ- με αντικείμενο τη εφαρμογή Νοσοκομειακής Συσκευασίας Φαρμάκων στα Νοσηλευτικά Ιδρύματα. Τέλος πρότεινε συνεργασία στα πλαίσια τακτικών συναντήσεων (κάθε 2 μήνες) και υποσχέθηκε νέα συνάντηση σε σύντομο χρονικό διάστημα για περαιτέρω προγραμματισμό ενεργειών.

<= Developed by tzileon

<= Επιστροφή στην αρχική σελίδα